Борисов иска отмяна на законите за МВР и Сметната палата

Борисов иска отмяна на законите за МВР и Сметната палата
Борисов коментира, че участието на ГЕРБ в пленарни заседания е дало повод на Волен Сидеров да пуска платени съобщения по медиите, че ГЕРБ крепи кворума на управляващите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Управляващото мнозинство да внесе Закона за МВР и Закона за Сметната палата, които да бъдат прегласувани и отменени, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов подчерта, че това е условието му партията му да подкрепи актуализацията на бюджета на Здравната каса.

Борисов коментира, че участието на ГЕРБ в пленарни заседания е дало повод на Волен Сидеров да пуска платени съобщения по медиите, че ГЕРБ крепи кворума на управляващите.

„Нека внесат тези два закона, които „Атака“ им подкрепи, и ние ще влезем да подкрепим отмяната им“, обясни Борисов, според когото 1 година „Атака“, БСП и ДПС са работели в пълен синхрон и нито едно предложение на ГЕРБ не е било прието.

Борисов настоя, че да се върне доверието в  БНБ, трябва незабавно да си подадат оставката Иван Искров и Цветан Гунев. Той обясни, че ГЕРБ не са избрали Иван Искров, а просто са го прегласували, за да имат всички политически партии сигурност и стабилност в БНБ.

„Няма актуализация на бюджета - те предлагат 225 млн. лева, а лекарите искат 328 млн. лева“, обясни Борисов, според когото управляващите искат „да замажат“ положението до изборите.

Той обясни, че дефицитът е 7% - тук влизат парите на общините, на БДЖ, за еврофондове, на НЗОК.

„Вчера бяхме на комисии, казахме си мнението, излиза БСП и казва - няма такова нещо. След като няма, да си се събират и да правят каквото щат. Имаме още една седмица в този парламент и не искам да нося нито активи, нито пасиви от тяхното управление“, обясни Борисов.

#Бойко Борисов #Борисов #ГЕРБ #МВР #Сметната палата #Иван Искров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »