Отмениха бедственото положение в Приморско

Отмениха бедственото положение в Приморско
Отмениха бедственото положение в Приморско. Снимка: Иван Върбанов.
A A+ A++ A

Реките се оттеглиха, а пътищата са проходими. Обстановката в общината вече е абсолютно нормална, заяви кметът Димитър Германов пред БНР.

„До късно снощи екипите са работили за отводняване на къщи и хотели, сега са останали само единични обекти, който имат нужда от такава помощ. Усилията ще бъдат насочени към възстановяване на нарушени части от пътната инфраструктура в Приморско и селата Веселие и Ясна поляна“, допълни кметът.

Според Германов причините за бедственото положение в общината са били голямото количество дъжд – 100 л/ кв. м, излял се за няколко часа, и старата канализация на Приморско, която не е успяла да поеме огромните количества вода.

Комисия ще извършва оглед на щетите и до дни ще е ясен анализът за това, колко обекти са пострадали. Според кмета на Приморско институциите са се справили добре с овладяването на тежката ситуация.
Припомняме, че в сряда сутринта реките Ропотамо и Дяволска преляха в Приморско, обявено бе бедствено положение. Пътищата в района на Созопол, Приморско, Царево бяха блокирани от вода и паднали дървета.

#Приморско #Ясна поляна #Созопол #Царево #Димитър Германов #Ропотамо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"