Разкопките на Перперикон започват на 4 август

Разкопките на Перперикон започват на 4 август
„Разкопките на Перперикон това лято ще стартират на 4 август“, обяви археологът проф. Николай Овчаров. Снимка: bg.wikipedia.org
A A+ A++ A

„Разкопките на Перперикон това лято ще стартират на 4 август“, обяви археологът проф. Николай Овчаров. Според него все още няма яснота какви средства ще бъдат отпуснати от държавата, но той очаква да получи около 72 хил. лева. Археологът е категоричен, че тази сума е крайно недостатъчна. Очакванията били да бъдат отпуснати около 200 хил. лв., с които да се разкопаят останалите около 60 кв. м от Акропола.

„Сега ще може да разкрием едва около 20 кв. м“, каза археологът. Той категорично се обяви срещу начина на разпределяне на средствата за археологически разкопки от сегашните управляващи.
„Държавата трябва да има 4-5 приоритетни археологически обекта, по които да се работи“, смята проф. Овчаров.

„Най-много пари за разкопки на Перперикон е давало правителството на ГЕРБ. По време на мандата му сме получили общо 720 хил. лева“, подчерта археологът и допълни, че при управлението на Тройната коалиция парите за обекта са били 470 хил. лева, а по времето на НДСВ – 300 хил. лева.

#Перперикон #археолог #Николай Овчаров #НДСВ #ГЕРБ #тройната коалиция #Акропола

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Археология
Последно от Археология

Всички новини от Археология »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"