„Психология“ е най-желаната специалност в СУ

„Психология“ е най-желаната специалност в СУ
Във вторник бе обявен първият етап от класирането. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

8292 са кандидатите, подали документи за прием в Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ тази година. Най-желаната специалност от кандидат-студентите е „Психология“.

На второ и трето място са специалностите „Право“ и „Софтуерно инженерство“, следвани от „Предучилищна и училищна педагогика“, „Медицина“, „Английска филология“, „Социални дейности“, „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“, „Фармация“ и „Публична администрация“.

Във вторник бе обявен първият етап от класирането, като от 16 юли до 18 юли 2014 г. новоприетите студенти имат следните възможности:

  • да се запишат в специалността, в която са класирани на първия етап;
  • да потвърдят в специалността, в която са класирани на първия етап;
  • приетите по първото си желание кандидати се записват в специалността, без право да потвърждават за участие в следващи класирания.

Неприетите от първия етап кандидати участват автоматично в следващия етап на класирането.

Вторият етап на класирането ще бъде обявен на 22 юли 2014 г. В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, и некласираните кандидат-студенти.

От 23 до 25 юли 2014 г. включително класиралите се от втория етап кандидати трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност.

На 29 юли 2014 г. ще бъде обявен третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода 30 юли – 1 август 2014 г. включително.

 

#психология #специалност #СУ #класиране #записване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"