"Хамас" отхвърли примирието, още трима палестинци са убити

"Хамас" отхвърли примирието, още трима палестинци са убити
Израелските войници възобновиха ударите срещу Ивицата Газа. Снимка:patepis.com
A A+ A++ A

Конфликтът в Ивицата Газа се засили след шестчасовата отсрочка във вторник, при която Израел прекрати своите въздушни бомбардировки на крайбрежния енклав след като прие предложеното от Египет примирие. Радикалната групировка "Хамас" отхвърли примирието и продължи ракетния обстрел, съобщава "Гардиън".

При атаката на "Хамас" бе убит израелски гражданин на пропускателния пункт „Ерез”. Той бил цивилен доброволец, доставял дарени храни на войниците в района. Ранен е и един израелски войник.

„Прекратяване на огъня без споразумение е изключено. По време на война не се спира огънят, за да се преговаря след това“, обяви говорителят на палестинското ислямистко движение Фаузи Бархум.

Във вторник заради отказа от диалог външният министър Авидгор Либерман се изказа за „пълното превземане на Ивицата Газа”.  След среща на правителството вечерта, премиерът Бенямин Нетаняху обяви, че военната операция ще продължи.

След нови израелски въздушни удари в Ивицата Газа рано в сряда са били убили трима палестинци, предаде АФП.

Някои от първите удари в сряда сутринта са били насочени срещу къщите на висши членове на Хамас, но данни за жертви при тези удари няма.

Това е деветият ден на израелската операция „Защитно острие”, имаща за цел спиране на ракетния обстрел от страна на палестинските екстремисти. Общият брой на загиналите при операцията палестинци достигна 200 души. 

#ракетен обстрел #Газа #израелци #палестинци #Авигдор Либерман #Бенямин Нетаняху #Хамас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"