Рокади по върховете в "Топлофикация" заради КТБ

Рокади по върховете в "Топлофикация" заради КТБ
A A+ A++ A

Ръководството на "Топлофикация - София" (Тoplo.bg) може да бъде сменено още другата седмица заради депозитите й в Корпоративна търговска банка (КТБ), които са близо 80 милиона лева, съобщи БНР (Bnr.bg).

Няма затруднения с оперативните и всекидневните плащания на дружеството като заплати и осигуровки, дори днес е преведена към "Булгаргаз" сумата от 6 000 000 лева, увери председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

По думите му значителна сума от средствата са предвидени за инвестиционната програма на дружеството.

Герджиков е поставил въпроса за отговорността на изпълнителния директор на "Топлофикация" Стоян Цветанов и оставка на ръководството.

Към момента на затварянето на КТБ, дружеството е имало около 60 милиона лева на разплащателна сметка плюс 10 милиона евро на депозит, който е бил натрупан от продажба на въглеродни емисии.

Става въпрос и за евентуална оставка на изпълнителния директор, евентуално поемане на отговорност за това, че такава голяма сума е поставена под някакъв риск и още повече, ако нещата се развият неблагоприятно и дружеството наистина загуби тази огромна сума, добави Герджиков.

Другата седмица общинският съвет ще обсъжда този въпрос, ако дотогава, разбира се, не постъпи оставка от изпълнителния директор и, както си е в правомощията на Общинския съвет, ще бъде взето решение, дали ще бъде сменено ръководството, каза още той.

#Топлофикация - София #КТБ #Еленко Герджиков #депозит #ръководство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »