Размирици в ромска махала заради обвинение за изнасилване на дете

Размирици в ромска махала заради обвинение за изнасилване на дете
Сандански
A A+ A++ A

Напрежение има в ромската махала на Сандански заради обвинение за изнасилване на 7-годишно момиче, съобщи ТВ7 (Тv7.bg). Първоначално родителите обявиха, че детето им е намерено у дома цялото в кръв и хвърлиха вината върху свой съсед на 70 години.

По-късно обаче полицията установи, че върху малката не е упражнявано сексуално насилие. Вероятно се касае за блудствени действия. Възрастният човек е задържан. Той отрича всякакво посегателство над момиченцето.

За случая са информирани и служители от агенцията за Закрила на детето. От там съобщават, че на 7-годишната не са нанесени травми и че тя е в добро психично и физично здраве.

"Проведохме разговори с майката и с детето, което е добре и не осъзнава какво се е случило с него. Ще окажем пълна помощ и подкрепа на пострадалото момиче", заявиха от социалната служба.

Органите на реда са нащрек, за да не се стигне до по-големи размирици в махалата.

В полицията в Благоевград е образувано досъдебно производство по случая. Йони Гатовска, говорител в Областна дирекция на МВР-Благоевград, потвърди, че сигналът е подаден вчера и има задържан. От полицията отказват повече информация, тъй като става въпрос за тежко престъпление срещу малолетно лице.

#Сандански #ромска махала #дете #изнасилване #досъдебно производство #МВР #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »