Патриарх Неофит прие полския посланик

Патриарх Неофит прие полския посланик
Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит прие Негово Превъзходителство посланика на Република Полша в България Лешек Хенсел. Снимка: Отдел „Връзки с обществеността“ при Св. Синод на БПЦ-БП.
A A+ A++ A

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит прие Негово Превъзходителство посланика на Република Полша в България Лешек Хенсел. Срещата, която се състоя в приемния салон на Патриаршеския дом на светейшия патриарх, бе по повод приключването на мандата и отпътуването на г-н посланика от страната. Това бе втората официална среща на полския посланик с патриарх Неофит, съобщиха за novinite.bg от Отдел „Връзки с обществеността“ при Св. Синод на БПЦ.

Посланик Хенсел запозна Негово Светейшество с резултатите от някои от проектите на Полското посолство, касаещи Православието, като организирането, с благословението на Патриарх Неофит, на фотографска изложба „Цветовете на православието“ в София, Русе, Рилския манастир и предстоящото й представяне в гр. Варна; с мястото на светото Православие в Полша и как са регулирани отношенията между отделните християнски деноминации в Полската държава.

Патриарх Неофит от своя страна благодари на посланик Хенсел за подчертания му интерес към Православието, за уважението му към Православната църква и разбирането му колко е важна православната вяра за българския народ и му благопожела успех и в предстоящото му служение.

 

#Неофит #Полша #православие #София #Русе #Рилския манастир #Лешек Хенсел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »