Ултиматумът на лекарите за НЗОК изтича

Ултиматумът на лекарите за НЗОК изтича
В понеделник стана ясно, че 225 милиона лева могат да бъдат осигурени от държавния бюджет, за да се покрие дефицита в бюджета на Здравната каса. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ултиматумът, който лекарите дадоха на управляващите за актуализация на бюджета на НЗОК изтича във вторник.

В понеделник стана ясно, че 225 милиона лева могат да бъдат осигурени от държавния бюджет, за да се покрие дефицита в бюджета на Здравната каса.

От министерството на здравеопазването поискаха Надзорният съвет да преосмисли решението си и да внесе нов законопроект за актуализация на бюджета за Касата с 225 милиона лева вместо исканите 328 млн.

Надзорният съвет на Здравната каса, обаче, отказа да преразгледа разчетите си и продължава да настоява за допълнителни 328 милиона.

Зам.-здравният министър Бойко Пенков предположи, че най-вероятно тези 100 млн. лева разлика ще бъдат разплатени от бюджета за следващата година, както се случи и през 2013 г.

Лекарите заплашиха, че ако не се реши въпроса с актуализацията на бюджета на НЗОК е възможно всички болници в страната изцяло или поне частично да преустановят своята дейност и много лекари да подадат заявления за освобождаване от работа.

#ултиматум #лекари #изтича #НЗОК #бюджет #актуализация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »