Съдът гледа делото срещу пловдивската кметица

Съдът гледа делото срещу пловдивската кметица
Въпреки протестите на защитата Пловдивският окръжен съд даде ход на делото срещу кмета на район Централен в Пловдив Райна Петрова. Снимка: tv7.bg
A A+ A++ A

Въпреки протестите на защитата Пловдивският окръжен съд даде ход на делото, с което Окръжна прокуратура – Пловдив, иска отстраняване от поста кмет на район Централен на Райна Петрова.

Срещу Петрова са повдигнати две обвинения за длъжностно престъпление и за търговия с влияние, свързани с доставки на храни за детски градини. 18 тома доказателства са събрани по обвиненията, разпитани са 50 свидетели, а по думите на окръжния прокурор Румен Попов всички те са под натиск да не бъдат уволнени.

Нови подробности излязоха по двете обвинения, свързани с фирмите на Надежда Минчева, самата тя обвинена в данъчни престъпления и задържана две седмици преди Райна Петрова. Срещу храни със съмнително качество и силно завишени цени кметицата на район Централен е получила 4000 лв. за консултантски услуги, които в документите на общината са записани като „рисувани чаши“. Вече стана ясно, че срещу туристически ваучери за 10 000 лв. Петрова е посетила с дъщеря си Тайланд в края на миналата година.

Внасянето на две папки с класифицирана информация доведе до гледането на делото при закрити врати.

 

#Райна Петрова #съд #Пловдив #Надежда Минчева #цени #Централен #ваучери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »