Линията на гара Калояновец е разчистена

Линията на гара Калояновец е разчистена
Щетите от инцидента са около 2 млн. лева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Железопътната линия в района на гара Калояновец е разчистена и напълно освободена за движение на влакове.

Военнослужещи от Българската армия извършиха аварийно-възстановителни дейности в района на гарата, където в събота дерайлира бързият влак София – Варна. При инцидента загина машинистът на влака, 14 души бяха ранени.

Изпълнителният директор на БДЖ Християн Кръстев обяви, че "човешка грешка" е причината за инцидента с влака в Калояновец.

В самата гара, при влизането на влака, сигнализацията е светела за отклонение, но де факто те не са намалили скоростта, намалили са я само от 100 на 98 км., а отклонението е с 40 км, в което е трябвало да влязат. Самите машинисти не са си свършили работата. Това не е автоматично устройство, което да движи влака, това не е компютър, каза Кръстев.

Има разрушени релси и част от оборудването. Щетите от инцидента са около 2 млн. лева. Предстои ремонт на чисто новия железопътен път, който беше пуснат в експлоатация преди едва два месеца.

„За съжаление, поредният инцидент върху чисто нова рехабилитирана железопътна линия, може би най-новата направена отсечка в България, която ни струваше около 35 млн. лв., но такива са фактите към момента и трябва да се справим с тях”, каза Милчо Ламбрев, генерален директор на НКЖИ, цитиран от Фокус.

#линия #гара #Калояновец #БДЖ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"