Борисов поиска оставки в БНБ и арести - „от Йовчев до Писанчев, Орешарски пръв”

Борисов поиска оставки в БНБ и арести - „от Йовчев до Писанчев, Орешарски пръв”
Освен оставки, Борисов поиска и арести на всички „от Цветлин Йовчев до Владимир Писанчев – Орешарски пръв”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че иска оставката на цялото ръководство на Централната банка заради ситуацията с Корпоративна търговска банка. 

„След наглото поведение, което имаха първо заради избора на медии, след това с арогантното си поведение пред депутатите в парламента. Аз не мога да се съглася с такова поведение – след като си довел нещата дотам да се молиш да ти актуализират бюджета или да ти дадат безвъзмездно да го хвърлиш в канала, защото това са три магистрали „Хемус” и три бюджета на София. И тези хора имат наглостта да казват, че нищо не се е случило”, заяви Борисов.

Той обяви, че подкрепя действията на прокурорите и им има пълно доверие. По думите му трябва да се дава кураж на прокуратурата, защото в момента само тя е на ход. „Това не е 3 млн., 5. млн., 10 млн., да кажеш някой е сгрешил. Те искат на момента да им дадем 3.5 млрд. лева”, подчерта Борисов.

По думите му не е възможно да бъдат източени милиарди без БНБ да знае за това и попита къде са били през това време правителството и ДАНС.

„Стои Чобанов и ми вика: „Правителството не е виновно”. То има огромна вина. ДАНС и МВР – огромна вина, финансово разузнаване – огромна вина. Как ще си изнесат за една година 3.5 млрд. Къде са били тези хора със заплати от милиони левове на година и БНБ, и в ДАНС и в МВР. И с цялата си наглост направиха Закон за МВР да бетонират същото това недоразумение, което е главен секретар”, каза още Бойко Борисов.

Той обяви, че „Орешарски не е премиер”.

„Какъв премиер е като по време на тази криза в държавата не съм чул да се изкаже. Орешарски пръв да си подаде оставката”, категоричен бе Борисов.

Освен оставки, Борисов поиска и арести на всички - „от Цветлин Йовчев до Владимир Писанчев – Орешарски пръв”.

#Бойко Борисов #иска #оставка #цялото #ръководство #БНБ #Корпоративна търговска банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »