От днес: "Умни" светофари на новото кръстовище при Семинарията

От днес: "Умни" светофари на новото кръстовище при Семинарията
Снимки долу: БГНЕС
A A+ A++ A

Днес пускат в експлоатация изцяло новоизграденото кръстовище на две нива при Семинарията в София. Ремонтът на ключовия пътен възел приключи два дни по-рано от предвиденото. Освен това, новото съоръжение ще бъде регулирано от специални "умни" светофари, информира "Дарик" (Dariknews.bg).

Строежът на кръстовището на две нива при Семинарията започна през октомври 2013 г. Девет месеца по-късно, след няколко пълни спирания на движението в района, кръстовището е изцяло изградено.

Остава единствено да бъде доизградени тротоара и шумоизолиращата стена, обясни преди дни кметът на София Йорданка Фандъкова.

Последните два етапа от проекта предвиждат изграждането на

нова връзка между бул. "Никола Вапцаров" и ул. "Сребърна", както и разширяване на бул. "Черни връх"

Целта е натовареният трафик от центъра на столицата да се насочи към периферията на града, обясни в началото на ремонта заместник-кметът по транспорта Любомир Христов.

„Връзката на бул. "Никола Вапцаров" с ул. "Сребърна" по трасето, което минава зад болница "Токуда", ще осигури пряк достъп за автомобилите до кръстовището с бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна". Следващият етап е разширението на бул. "Черни връх" до Околовръстния път", отбеляза заместник-кметът.

Заложената стойност на проекта бе 13,5 милиона лева, като финансирането се поема от бюджета на общината и заем от Европейската инвестиционна банка.

#пускане #Семинарията #кръстовище #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"