Футбол: Нова катастрофа за Бразилия, Холандия взе бронзовите медали

Футбол: Нова катастрофа за Бразилия, Холандия взе бронзовите медали
A A+ A++ A

Отборът на Холандия се пребори за бронзовите медали на Световното първенство в Бразилия, след като разби домакините с класическото 3:0 в плейофа за третото място, игран на Естадио Насионал де Бразилия в едноименния град.

След отпадането на полуфиналите, селекционерът на "лалетата" Луис ван Гаал обяви, че

мачът за третото място е безсмислен

но въпреки това днес излезе с най-добрия си състав, а неговите възпитаниците бяха пределно мотивирани. Бразилците от друга страна имаха шанс да спасят поне малка част от достойнството си след унизителната загуба от Германия с 1:7, но днес отново не бяха на ниво и разочароваха милионите си фенове.

Още във втората минута Ариен Робен се откъсна от защитата на домакините и бе повален в гръб от Тиаго Силва, като остана спорно дали нарушението в наказателното поле. Реферът Джамел Хаймуди отсъди дузпа, но взе абсурдното и необяснимо решение да не изгони Силва, а да му покаже само жълт картон. В последствие Хаймуди продължи с грубите грешки, като през втората част не уважи основателни претенции на Селесао за дузпа след нарушение срещу Оскар, а след това не посмя да даде втора дузпа за "оранжевите", след като Робен бе изблъскан в гръб от Фернандиньо.

Робин ван Перси реализира категорично отсъдената дузпа, а

холандците определено бяха по-добрият отбор на терена

и заслужено удвоиха преднината си в 17-та минута, когато Давид Луис незнайно защо подаде топката с глава на точката на дузпата в собственото си наказателно поле и от там Дейли Блинд не сбърка. Играта на Бразилия бе хаотична, докато "лалетата" бяха добре организирани и не даваха шансове на своите съперници.

През втората част възпитаниците на Луис Фелипе Сколари заиграха по-активно, но отново стигаха трудно до голови положения, като Оскар бе единственият в жълт екип с по-интересни идеи. Холандците от своя страна успяха да развият добре една от контраатаките си в края и отбелязаха трети гол чрез Вайналдум.

В крайна сметка "оранжевите" спечелиха с 3:0 и по този начин се пребориха за третото място и за първи път в историята си завършиха участието си на Световно първенство без загуба. Бразилия пък приключи с най-трагичното си участие на Мондиал, като с последните си два мача разочарова над 200 милиона жители на страната.  /БГНЕС

#Световно първенство по футбол #Мондиал #Бразилия #Холандия #четвъртфинал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »