Невиждани мерки за сигурност за финала на Световното

Невиждани мерки за сигурност за финала на Световното
„Това ще бъде най-голямата организация за сигурност, която сме правили в града", коментира пред Би Би Си представител на местната власт. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бразилските власти ще предприемт най-мащабните мерки за сигурност по време на финала на Световното първенство по футбол, съобщиха световните медии.

Мобилизирани са над 25 000 служители на правоохранителните органи в деня на финала между Германия и Аржентина в Рио де Жанейро. Освен ангажираните полицаи, на пост ще бъдат още пожарникари и войници, както и 25 кораба от бреговата охрана.

„Това ще бъде най-голямата организация за сигурност, която сме правили в града", коментира пред Би Би Си представител на местната власт.

Около 75 000 фена се очаква да присъстват на сблъсъска между Германия и Аржентина на стадион "Маракана".

Световната титла носи не само слава и престиж, но и огромен финансов бонус.

Шампионът, който ще бъде излъчен във финала между Аржентина и Германия, ще получи 35 милиона долара от наградния фонд на ФИФА. Загубилият ще се утеши с 25 милиона долара, съобщиха от ФИФА.

Сериозен финансов стимул има и в мача за третото място, като победителят от мача Бразилия - Холандия тази вечер ще прибере чек за 22 милиона долара, а четвъртият в света ще остане с 20 милиона долара.

Общо ФИФА ще разпредели 358 милиона долара между 32-та отбори-финалисти за участието им на Мондиал 2014, предаде БТА.

Аржентина и Германия ще се срещнат във финала на Мондиала в неделя вечер.

#мерки #сигурност #финал #световно #футбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай