Според експерт, проблемът с КТБ надминава очакванията

Според експерт, проблемът с КТБ надминава очакванията
„Ситуацията с Корпоративна търговска банка надмина всички очаквания“, заяви икономистът от „Отворено общество", Георги Ангелов. Снимка: ikonomika.org
A A+ A++ A

„Ситуацията с Корпоративна търговска банка надмина всички очаквания“, заяви икономистът от „Отворено общество", Георги Ангелов, в коментар на отнетия лиценз на банковата институция, арестите на членове на ръководството й и започналата проверка на прокуратурата.

Според експерта, първите, които ще понесат загуба, са собствениците на банката, които не са защитени, за разлика от вложителите. „Ще пострадат и фирмите, свързани с акционерите. Трябва да си понесат отговорността като свързани със собственика – вероятно около 800 млн. лв. загуби ще бъдат понесени от тях”, посочи Ангелов.

„Има два въпроса – къде са били банковият надзор и одиторът и дали са си свършили работата добре? Имало ли е документи и досиета и изглеждали ли са добре? Ако е имало, някой ги е унищожил междувременно, а ако не – някой си е затворил очите”, допълни експерта.

Според него, държавата трябва да се обърне към международен одитор, който да установи, каква точно е ситуацията и кой е виновен, за да се стигне до такава ситуация.

#Георги Ангелов #Корпоративна търговска банка #надзор #одит #ситуация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »