Близо 150 протестират пред БНБ, под мотото „Кой ще плаща?“-обновена

Близо 150 протестират пред БНБ, под мотото „Кой ще плаща?“-обновена
Над 150 души са се събрали на протест пред сградата на Българската народна банка. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Над 150 души са се събрали на протест пред сградата на Българската народна банка (БНБ) в столицата. Протестиращите искат оставката на УС на БНБ, включително и на управителя на банката Иван Искров, развяват се български знамена и това на Европейския съюз.

Хората скандират „оставка”. Засилено е полицейското присъствие. Сред протестиращите са представители и на Граждански съюз „Нетърпимост”. Част от протестиращите държат плакат, на който пише „Не ни стига оставка де факто, искаме оставка де юре”.

Основното мото на протеста е: „Кой ще плаща?“.

Очаква се протестът да потегли към сградата на Народното събрание.

„Нагло, безпардонно, непочтено псевдо-управление и уж-надзор над финансовата система позволи създаването, храненето и поддържането на уроди, колоси на глинени крака. Цената я плащаме всички”, пише в призива за протест.

По-рано днес от „Протестна мрежа” коментираха новата информация за липсите в трезора на Цветан Василев. Според Антоанета Цонева, не трябва върху цялото общество да се прехвърля рискът, който са поели тези, които са държали парите си при високи лихви в КТБ.

„В крайна сметка кои са компаниите, които в момента са в тази дупка – да кажем, легитимни, може би несвързани, които дават работа на хората? Разбира се, че не искаме те да имат фискален проблем, да понесат загуби, които да доведат до влошаване на икономическата ситуация”, допълни Давид Джамбазов.

#събрание #Кой #Нетърпимост #съюз #банка #БНБ #Корпоративна търговска банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"