Цветан Василев отказа да назове, кой има интерес към активите на КТБ

Цветан Василев отказа да назове, кой има интерес към активите на КТБ
Цветан Василев подчерта на няколко пъти, че „конкретен кръг от лица с кредити към КТБ и с интерес към нейни активи са в дъното на атаката срещу нея“. Снимка: dnes.dir.bg
A A+ A++ A

Цветан Василев подчерта на няколко пъти, че „конкретен кръг от лица с кредити към КТБ и с интерес към нейни активи са в дъното на атаката срещу нея“. В ефира на btv, обаче той отказа да назове конкретни имена.

"Аз не съм си поделял бизнес с депутата от ДПС Делян Пеевски. За мен той или който и да е било друг е бил нормален клиент на банката. Отношението към негo, негови приближени и трети лица винаги е било едно и също - търсили сме разумното, рационалното", подчерта банкерът.

Стана ясно, че той се намира във Виена и не се крие от никого, готов еда даде показания пред оторизираните за органи”. Цветан Василев посочи, че „тези дни” се връща у нас.

Той призна, че смята, че животът му е застрашен: „Кръгът съм го описал с всички подробности пред съдии от ЕС и показанията са нотариално заверени. В крайна сметка, и аз трябва да имам някаква гаранция за своя живот”.

В същото време той атакува „господин гуверньора” (управителят на БНБ Иван Искров – б.р.) заради казаното от него по-рано днес, че документи за кредити на свързани фирми на стойност 3.5 млрд. лева са изчезнали и шефът на трезора е изтеглил близо 206 млн. лева в брой преди поставянето на КТБ под надзор.

По думите на Василев, Искров е унизил БНБ с бездействието си по казуса с разследването на подуправителя на централната банка Цветан Гунев, който според медийни публикации е допуснал раздаването на необезпечени кредити от КТБ.

 

#Цветан Гунев #БНБ #Иван Искров #КТБ #Делян Пеевски #Цветан Василев #Корпоративна търговска банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"