Зинаида Златанова призова за бърз избор на нов шеф на ДФЗ

Зинаида Златанова призова за бърз избор на нов шеф на ДФЗ
„Бих препоръчала на министъра на земеделието и храните в спешен порядък да свика Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ /ДФЗ/ и много бързо да бъде избран нов изпълнителен директор“, заяви Зинаида Златанова. Снимка: www.silnabulgaria.com
A A+ A++ A

„Бих препоръчала на министъра на земеделието и храните в спешен порядък да свика Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ /ДФЗ/ и много бързо да бъде избран нов изпълнителен директор“, заяви вицепремиерът с ресор „Европейски фондове” и министър на правосъдието Зинаида Златанова пред БНР.

Фондът остана без ръководство, след като Мирослав Николов и заместникът му Виолета Александрова бяха освободени вчера от Управителния съвет. Ден по-рано членовете му подадоха оставки в знак на протест, срещу нежеланието на двамата да напуснат.

На мястото на Мирослав Николов беше назначен заместник-министърът на земеделието и бивш лидер на младежкото БСП, Явор Гечев.

До рокадите се стигна след дълга борба между министъра и ръководството на ДФЗ, която включваше размяна на обвинения в нарушения, натиск и злоупотреби и даже „замерване” със сигнали до прокуратурата.

Според вицепремиера Златанова, ако не бъдат забавени решенията и ако работата продължи в бързи срокове, не би трябвало да има риск от загуба на средства и земеделските производители не би трябвало да се тревожат.

#Зинаида Златанова #земеделие #Мирослав Николов #Явор Гечев #Виолета Александрова #Златанова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"