Устинов: Алексей Петров ми поръча убийството на Ганчев

Устинов: Алексей Петров ми поръча убийството на Ганчев
Устинов е убеден, че заради това, че е отказал на Алексей Петров (на снимката), е принуден да напусне през юни 2008 г. Националната служба за охрана. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Алексей Петров е поръчал на бившия служител на НСО Пламен Устинов да ликвидира Гриша Ганчев, като му е обещал сумата от 170 000 евро в замяна на убийството, заяви самият Устинов в свидетелските си показания по делото „Наглите“.

В момента Софийски градски съд заседава по делото срещу групата на „Наглите“, като заседанието започна в понеделник сутринта, предаде агенция „Фокус“.

Бившият служител на НСО Пламен Устинов обясни днес пред съда, че през февруари 2008 г. се е срещнал с Алексей Петров, който му е поръчал да ликвидира Гриша Ганчев, за което му обещал сумата от 170 000 евро, предаде БГНЕС.

По време на срещата им Петров е споменал и за възможността да бъде отвлечен близък на Гриша Ганчев, без да назовава конкретни имена.

Впоследствие Устинов отказва поръчката и предупреждава Ганчев за намеренията на бившата барета.

Устинов е убеден, че заради това, че е отказал на Алексей Петров, е принуден да напусне през юни 2008 г. Националната служба за охрана.

„Тогава Алексей Петров ми каза, че ще бъда смачкан и че ще ме изгони не от столицата, а от държавата“, обясни Устинов пред съда, цитиран от БГНЕС.

Според него по онова време Алексей Петров е имал достатъчно правомощия, за да кадрува в службите.

Устинов спомена и за друга поръчка, която Петров му е дал. Тя била свързана с Валентин Шотев, но така и не пожела да спомене за каква точно поръчка става дума.

След като съдът изслуша показанията на Пламен Устинов по делото „Наглите“, премина и към изслушване на последните обяснения на подсъдимите за редица отвличания в страната, като не всички от тях пожелаха да се възползват от това си право.

Вероятно след като тези от тях, които имат желание да обяснят на съда тяхната гледна точка, ще се пристъпи и към пледоарии на страните по делото.

#Национална служба за охрана #Валентин Шотев #Софийски градски съд #„Наглите“ #убийство #Гриша Ганчев #Пламен Устинов #НСО #Алексей Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"