Явор Гечев избран за шеф на ДФ „Земеделие“, без да знае

Явор Гечев избран за шеф на ДФ „Земеделие“, без да знае
Този избор не е съгласуван и с партията, която Гечев представлява. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Не съм давал съгласието си да бъда избиран за и.д. изпълнителен директор на ДФЗ.“ Това заяви Явор Гечев, зам.-министър на земеделието и храните.

Вчера министерството разпространи информация, че директорът на фонда Мирослав Николов е отстранен и на негово място временно е назначен заместник-министърът на земеделието Явор Гечев.

„Преди часове научих, че на заседание на Управителния съвет (УС) на Държавен фонд „Земеделие“ - Разплащателна агенция (ДФЗ-РА), е било взето решение да бъда определен за и.д. изпълнителен директор на структурата“, казва Гечев.

В съобщение от пресцентъра на БСП Гечев уточнява, че на 9 юли със заповед на министъра е бил отстранен като член на Управителния съвет на фонда, за което е научил минути преди заседанието.

Гечев не е присъствал на вчерашното заседание на Управителния съвет. „До този момент не съм давал съгласието си да бъда избиран за и.д. изпълнителен директор на ДФЗ-РА“, каза той. Този избор не е съгласуван и с партията, която Гечев представлява.

Съвместяването на двете длъжности - заместник-министър на земеделието и храните и изпълняващ длъжността директор на фонд „Земеделие“, е законово невъзможно, уточнява се в съобщението от централата на БСП.

#Явор Гечев #избран #шеф #"Земеделие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »