Според Бойко Борисов резервът на държавата е 2 млрд. лв.

Според Бойко Борисов резервът на държавата е 2 млрд. лв.
„За съжаление най-лошите ми прогнози се сбъднаха“, написа председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа „Фейсбук”. Снимка: www.segabg.com
A A+ A++ A

„За съжаление, най-лошите ми прогнози се сбъднаха“, написа председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“. „Явно управляващите са знаели, че дупката в банката е 3,5 млрд. лева, и по тази причина са поискали разрешение от Европейската комисия за емитиране на ценни книжа в този размер. Трябва да се има предвид, че фискалният резерв е малко над 6 млрд. лева по данни, които дават депутати от БСП.

Те обаче забравят, че в тази сума са включени и 3,5 млрд. лева, които държавата трябва да плати за банката. Освен това са прибавили и евентуалните вземания от еврофондовете, ако те бъдат пуснати, които са 1 млрд. лева. Това означава, че в резерва на страната остават само около 2 млрд. лева“, твърди Борисов.

По думите му, „ако се използват средства от гаранционния фонд, трябва да се емитира нова емисия с държавни ценни книжа. Всичко това означава, че незабавно трябва да се актуализира държавният бюджет. Управляващите трябва да отговорят на много въпроси - откъде ще вземат тези пари? Защо и от кого е проспан този пладнешки грабеж?“, попита Борисов.

От ГЕРБ подкрепят всички действия на прокуратурата досега и се надяват, че ще стигне докрай по отношение на виновните за сегашната ситуация с финансовата система.

#Бойко Борисов #управляващи #страна #държава #Борисов #комисия #дупка #бюджет #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"