Йовчев: Има данни за тежко криминално престъпление в КТБ

Йовчев: Има данни за тежко криминално престъпление в КТБ
Йовчев увери, че всички данни за извършени престъпления ще бъдат разследвани и че нищо няма да остане, без да бъдат предприети всички необходими действия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Има данни за извършено тежко криминално престъпление в КТБ. Това каза пред журналисти в Народното събрание министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Относно това дали се издирва Цветан Василев, министър Йовчев обясни, че няма данни за това. „Има данни за извършено тежко криминално престъпление по отношение на КТБ, което се разследва. Не мога да ви кажа друго към момента“, каза Йовчев.

Той увери, че всички данни за извършени престъпления ще бъдат разследвани и че нищо няма да остане, без да бъдат предприети всички необходими действия.

„Има досъдебно производство, но не съм казал срещу кого е. Разследващите органи ще решат какво точно обвинение да повдигнат в момента, в който се изясни обективната истина“, каза още Йовчев, цитиран от „Фокус“.

На въпрос дали счита, че е крайно време да се върне наказателната отговорност към раздаването на необезпечени кредити, Йовчев каза: „Мисля, че трябва да се мисли в тази посока, но към момента не мога да се ангажирам с конкретен отговор на този въпрос, защото по мнението на много експерти предприемането на такива мерки би могло да се тълкува по различен начин и да затрудни чисто търговския пазар”.

По думите му, раздаването на кредити е един процес, при който се отчита определен риск. Според Йовчев ситуацията от последните месеци, която ни сполетя, изисква да се направи много внимателно прочитане на законодателството и текстовете от НК.

#Корпоративна търговска банка #престъпление #криминално #тежко #данни #Цветлин Йовчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"