Цар Киро припаднал след ареста, в болница

Цар Киро припаднал след ареста, в болница
Състоянието на цар Киро вече е стабилно. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Кирил Рашков, по-известен като цар Киро, е припаднал след ареста в четвъртък. Рашков е приет в болница със съмнения за инфаркт. Медиците обаче съобщават, че състоянието му е стабилно и няма поводи за притеснения.

„Кирил Рашков е задържан по дело, по което има трима обвиняеми за разпространение на наркотични вещества“, каза в петък сутринта пред Нова телевизия Галина Андреева, говорител на прокуратурата в Пловдив. Тя коментира втория арест на Кирил Рашков, който се случва 10 месеца след като той бе пуснат на свобода.

Андреева уточни, че в момента се прави анализ на иззетото вещество - 2.7 килограма амфетамини.

„Надявам се този път прокуратурата да си свърши качествено работата и той да остане задълго там, където е в момента“, каза Веселин Христов, който е вуйчо на убития Ангел от Катуница.

„Той се е занимавал и преди с наркотици. Синът му Ангел лежа в затвора в Гърция за наркотици. Прокуратурата в Пловдив и Асеновград е на страната на Рашков“, обясни Стоян, който преди години е работил за фамилия Рашкови.

В петък ще бъде преценено какви обвинения ще бъдат повдигнати спрямо Кирил Рашков.

Претърсвания и изземвания продължават в имоти на Рашков. Във вторник са били повдигнати обвинения на други трима български граждани, които са задържани под стража за 72 часа за притежание и разпространение на наркотици.

При претърсвания у тях са били открити 2,700 кг амфетамин, както и консумативи за производство на наркотика. Открити са също и огнестрелни оръжия, както и боеприпаси за тях. Кирил Рашков е задържан за съпричастност към деянията на обвинените вече лица, които са от Асеновград и Пловдив.

 

#Цар Киро #Кирил Рашков #Пловдив #Галина Андреева #Гърция #Ангел Рашков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"