Гривната на Кейт се оказа смъртоносна?

Гривната на Кейт се оказа смъртоносна?
Гривната, носена от Кейт Мидълтън и Дейвид Бекъм, се оказа опасна. Снимка: www.dailymail.co.uk
A A+ A++ A

Забраниха на британските ученици да носят гривни като на Кейт Мидълтън. Най-популярният сред младежите на Острова летен аксесоар беше разкритикуван както от лекарите, така и от учителите. Педиатрите предупредиха вече, че саморъчно изплетените украшения могат да доведат до спиране на кръвообращението, съобщава „Дейли мейл“.

Гривните станаха популярни във Великобритания преди няколко месеца, след като бяха забелязани на ръката на всеобщата любимка – херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън. За кратко време те се превърнаха в модна мания и продажбите им скочиха с 300%.

Причина за предупреждението на лекарите стана случай, при който майка установила, че пръстите на спящия й син са посинели. На ръката на детето имало връзка гривни. Освен че може да спрат кръвообращението, те могат и да удушат детето, както и да го задавят, ако случайно глътне част от тях.

През последните дни рязко се е увеличил броят на училищата, забраняващи този аксесоар. Освен това учителите са недоволни, защото по време на занятия гривната се използва като прашка за стрелба, а пък дизайнът често става причина за яростни спорове сред децата.

Гривните Loom Bands се правят от ярка мека прежда, сплетена в причудливи форми. Освен Кейт с модния аксесоар се появиха още съпругата на принц Чарлз – Камила, футболната звезда Дейвид Бекъм и други звезди.

#Кейт Мидълтън #Дейвид Бекъм #принц Чарлз #Камила

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"