Задържаха за хулиганство организатор на протест срещу цените на горивата

Задържаха за хулиганство организатор на протест срещу цените на горивата
Протести на СИЛА се проведоха в няколко български града в неделя. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Гражданско сдружение СИЛА Симон Милков е задържан във Велико Търново след протеста срещу високите цени на горивата.

20-годишният младеж ще остане в ареста 24 часа, защото е „нарушил грубо обществения ред, като многократно е пресичал пешеходна пътека във Велико Търново и е спрял движението по главен път София–Варна за около пет минути, без да има разрешение за това“, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Срещу Милков е образувано бързо производство за хулиганство. От полицията подчертават, че той е криминално проявен и осъждан за хулиганство заради отправени нецензурни думи срещу служителите на реда.

От СИЛА определиха задържането на Симон Милков като „незаконно“ и „репресия“ в съобщение до медиите, предаде Дарик радио.

„Г-н Милков не е извършвал дейности, противостоящи на закона, не е агитирал към граждански размирици и неподчинение“, пише в прессъобщението.

В него от организацията добавят, че в петък Симон Милков е бил „принуден да подпише декларация, че няма да протестира и да организира протестни мероприятия на територията на Велико Търново, с което са нарушени гражданските му права“.

Говорителят на полицията във Велико Търново Марияна Христова коментира, че Милков е подписал предупредителен протокол, който му забранява да организира протестни действия без издадено разрешение.

„В случай че не е съгласен с протокола, може до го обжалва пред съда“, добави Христова.

#СИЛА #Гражданско сдружение #Велико Търново #цени на горивата #арест #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »