Отчитат ръст в търсенето на жилищно кредитиране

Отчитат ръст в търсенето на жилищно кредитиране
Ръст в търсенето на жилищно кредитиране в последния месец отчита „Пощенска банка“. Снимка: smartbrokers.bg
A A+ A++ A

Ръст в търсенето на жилищно кредитиране в последния месец отчита „Пощенска банка“. Нарастването в края на юни 2014 г. е с 27% спрямо същия месец от миналата година. Най-голям е интересът в София и Плевен, следвани от Варна, Бургас и Стара Загора.

Там е концентриран и пазарът на жилищно кредитиране, като 72% от усвоените кредити към момента са именно в тези градове на страната.

Увеличеното търсене е свързано с въвеждането на по-бързо онлайн кандидатстване, отчитат от банката. Близо 10% от апликациите са подадени по този начин.

„Въвеждането на онлайн видео консултации е част от стратегията за предлагане на иновативни решения в сферата на жилищното финансиране. Всяко нововъведение, което разработваме, е резултат от задълбочено проучване на потребностите на нашите клиенти”, коментира Румен Радушев, началник управление „Жилищно кредитиране“.

Съобразно новите изисквания на Закона за потребителския кредит, заемът се предлага без такси за кандидатстване, усвояване, управление и предсрочно погасяване.

#кредитиране #кандидатстване #такса #закон #погасяване #клиенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"