Пак почнаха: Галъп дава разлика ГЕРБ – БСП 5%

Пак почнаха: Галъп дава разлика ГЕРБ – БСП 5%
От началото на годината насам доверието в правителството плавно спада, за да достигне през юли до 21%. Недоверието е 69%. Снимка: europarl.europa.eu
A A+ A++ A

Спад в доверието към правителството от началото на годината насам и високи нива на песимизъм отчитат от „Галъп интеренешънъл“ в редовното си изследване на общественото мнение.

ГЕРБ води пред БСП в електоралните нагласи. Повече от 22% заявяват, че в избори за Народно събрание биха гласували за ГЕРБ, около 17% - за БСП.

Около 7 на сто биха гласували за ДПС, за коалицията на „България без цензура“, ВМРО и др. – близо 7%. Гласът си за Реформаторския блок биха дали около 4%, а за АБВ - 3%. „Атака“ и НФСБ изглеждат с изравнени сили около 2%.

Разликата между ГЕРБ и БСП от 5 процентни пункта от всички избиратели в страната (което може да е и над 10 процентни пункта при гласувалите) е сходна с отчетената в последните избори. В предстоящия вот обаче тази разлика може да се увеличи, тъй като ГЕРБ е формацията с по-голяма потенциална периферия, отбелязват от „Галъп интеренешънъл“.

От началото на годината насам доверието в правителството плавно спада, за да достигне през юли до 21%. Недоверието е 69%.

В последните месеци на съществуването си кабинетът на Орешарски има нива на доверие, по-ниски в сравнение с последните месеци на кабинета „Борисов“ и по-високи в сравнение с последните месеци на кабинета на тройната коалиция.

Президентът остава на стабилни нива от началото на годината – които се движат около 30% доверие и около 55% недоверие.

Парламентът през юли е с 12% доверие и 78% недоверие. Сходни и по-ниски са били стойностите във втората половина от мандата на тройната коалиция.

Изследването на „Галъп интеренешънъл“ е проведено между 27 юни и 3 юли сред 1010 души.

#реформаторски блок #НФСБ #"Атака" #ББЦ #ДПС #БСП #ГЕРБ #избори #правителство #президент #спад #доверие #АБВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"