Почистват кварталните улици на София

Почистват кварталните улици на София
На 9 юли в инсталацията в „Хан Богров“ са постъпили отпадъци в размер над 92 тона. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Продължава отстраняването на клони, листа и стъкла от основните булеварди и улици в София. В четвъртък почистващите фирми ще се съсредоточат във вътрешнокварталните улици във всички райони на града.

Работи се за осигуряване на проводимостта на дъждоприемните шахти и се отстраняват повреди на светофарни уредби. Над 700 са получените и обработени сигнали в общинския оперативен център през телефон 112.

На 9 юли по данни на Столичния инспекторат са почистени около 90% от улиците, по които се движи масовият градски транспорт, и 30% от главните улици в жилищните кварталите на града.

На терен продължават да работят и екипи на звеното за аварийна спасителна дейност и доброволци от доброволното формирование на СО. Извършва се и почистване на алейната мрежа в парковете от фирмите, ангажирани с поддръжката на зелените площи. Ще се работи на територията на Южен парк, парка при НДК, Борисовата градина.

Зелените отпадъци, паднали вследствие на разразилата се буря, се извозват за преработване от инсталацията в „Хан Богров“. На 9 юли в инсталацията в „Хан Богров“ са постъпили отпадъци в размер над 92 тона.

#улици #София #екипи #клони #листа #светофари #градушка #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници