Николов: Не съм видял оставки в УС на Фонд „Земеделие“

Николов: Не съм видял оставки в УС на Фонд „Земеделие“
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не съм видял подаване на оставки. Не съм видял има ли подадена оставка, или това просто се тиражира. Изход има - продължаваме да работим. Това заяви пред БНР директорът на Държавен фонд „Земеделие“ Мирослав Николов.

В сряда на заседание на Фонда е била поискана неговата оставка, но той не я е подал. В отговор на това присъстващите на заседанието членове на Управителния съвет са подали оставки.

Николов не потвърди подадените оставки от членове на Управителния съвет на фонда с мотив, че не е видял писмени заявления.

Той обяви, че от Управителния съвет на фонда са освободени тримата заместник-министри на земеделието.

Директорът на Държавен фонд „Земеделие“ обясни появилите се информации, че ДАНС е влязла във фонда.

„Бяха изпратени длъжностни лица от министъра на земеделието, които да се опитат да вземат достъпа ми до класифицирана информация. Но в бързината не бяха изпълнени всички процедури и към момента няма такова нещо. Документите не бяха изготвени коректно и бяха намесени други лица. Това е поредното доказателство за натиска, който се прилага над фонда. Достъп имам от два месеца и тази процедура, която са стартирали, може да бъде обжалвана“, каза Николов.

Той обяви, че вече е объркан, защото по думите му се е оказало, че половината от УС вече е подменен и не може да бъде сигурен кой е член и кой не е член.

„В УС имаше хора, които бяха за първи път на такова заседание“, каза той. Според него продължават промените с цел да бъде възпрепятствана работата на фонда. Николов имал информация, че зам.-министърът Явор Гечев вече не е член на УС.

#Мирослав Николов #оставки #УС #фонд #"Земеделие"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"