Супертайфун взе 5 жертви в Япония

Супертайфун взе 5 жертви в Япония
Ураганът „Неогури“ може да се окаже най-могъщият от десетилетия. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Мощният ураган „Неогури“ взе най-малко пет жертви в резултат на наводнения и свлачища в Япония, а други 45 са ранени вследствие на стихията.

В района на град Нагисо в префектура Нагано земна маса срути малка жилищна сграда – загина 12-годишно момче. При наводнения на остров Шикоку и в префектура Фукушима на остров Хоншу се удавиха двама души. По-рано в сряда бе съобщено за гибелта на двама японски рибари.

Тайфунът доведе до отменянето на 192 самолетни полета. Спрени бяха и високоскоростните влакове на Хоншу.

Стихията се движи на североизток покрай Тихоокеанското крайбрежие на Япония. Тя отслабва, но все още е опасна. Поривите на вятъра достигат 35 метра в секунда.

През нощта в петък стихията ще премине над Източното крайбрежие на Япония, включително Токио, но според прогнозите опасността за столицата е минимална. След това прогнозите са да се насочи към северния японски остров Хокайдо.

„Неогури“ (което на корейски означава „енот“) е признат за най-мощния тайфун от всички, преминали това лято през Японския архипелаг. Метеоролозите предупреждават за опасност от силни дъждове в префектурите Ямагата, Нагано и Токушима.

#Неогури #Япония #тайфун #ураган #Токио #Хоншу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"