Шефове във Фонд „Земеделие” подадоха оставки

Шефове във Фонд „Земеделие” подадоха оставки
Миналата седмица министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков поиска оставките на ръководството на Държавен фонд „Земеделие”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Членовете на Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие”, които присъстваха на днешното заседанието в земеделското министерство, подадоха оставки. Това съобщи представител на пресцентъра на Министерство на земеделието и храните.

На заседанието е била поискана оставката на директора на Държавен фонд "Земеделие" Мирослав Николов, който не я е подал. В отговор на това присъстващите на заседанието членове на Управителния съвет са подали оставки.

Николов обяви, че днес не са били взети никакви решения за пари, като първа и единствена точка са били поискани техните оставки. По думите му след това членовете на УС на фонда са напуснали поетапно.

„Никой не е гласувал нищо по реда – този, който беше обявен, който трябваше конструктивно днес да се разгледа”, каза Мирослав Николов. Той  допълни, че не са били обсъдени и темите, по който МЗХ и ДФЗ постигнаха единомислие на среща при премиера Орешарски.

На въпрос дали ще размисли и ще си подаде оставката Николов отговори: „Това означава да предам българските бенефициенти”.

Миналата седмица министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков поиска оставките на ръководството на Държавен фонд „Земеделие”, срещу което по думите му е имало много оплаквания.

От Фонда пък обвиниха министър Греков, че им е оказвал натиск за придвижване на проекти, свързани с него.

Прокуратурата също се намеси  в спора между Земеделското министерство и Държавен фонд „Земеделие” и започна проверка на работата на ведомството.

#членове #УС #фонд #"Земеделие" #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"