София не е градът с най-големи задръствания

София не е градът с най-големи задръствания
Трафикът в Каракас, Венецуела. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

София далеч не е градът с най-големите задръствания в Европа.  Оказва се, че други населени места на Стария континент и Северна Америка имат доста по-сериозни проблеми с трафика.

Британският в. „Дейли мейл“ (Dailymail.co.uk) разкрива, че

първенството се държи от Милано

по данни на организацията INRIX (Inrix.com), специализирана в събирането на данни за трафика. Тя отбелязва и средния брой часове, прекарани в чакане във всеки един град.

Шофьорите в Лондон губят 83,4 часа на година в трафика, а тези в Лос Анджелис – 64,3 часа. Водачите в Милано пилеят 57 часа на година в задръствания. INRIX използвала подробна формула за съставяне на данните, включваща сравняването на скоростта при „свободен поток“ в даден сегмент от пътя със скоростта на трафика в реално време в пиковите часове.

Загубените минути при шофиране били изчислени чрез сравняване на пропилените минути в трафик спрямо типичната дължина на пътуването и средния брой пътувания на година.

Трафикът отново се увеличи през 2013 г., дори в страни, показващи траен спад

Задръстванията са нараснали в шест от 15-те анализирани страни – САЩ, Великобритания, Ирландия, Швейцария, Люксембург и Италия, пише INRIX.

В Европа задръстванията се увеличават за първи път от две години насам. „Тъй като задръстванията нарастват с процента на безработицата, умножен по три, 10-дневните задръствания като тези, които видяхме в Китай, и пътуването по 2-3 часа до работа, което е част от всекидневието на хората в Сао Пауло, Бразилия, могат да се превърнат в реалност за шофьорите в Европа и Северна Америка в близко бъдеще“, допълват от организацията.

В Топ 20 на градовете с най-големи задръствания в Европа и Северна Америка влизат Милано, Брюксел, Антверпен, Хонолулу, Лос Анджелис, Лондон, Сан Франциско, Манчестър, Париж, Ротердам, Остин, Нотингамшър, Гент, Монреал, Ливърпул, Ню Йорк, Бриджпорт, Щутгарт, Бирмингам и Сан Хосе.

На снимката горе: Трафикът в Хамбург, Германия

#задръствания #трафик #градове #Европа #Северна Америка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"