Промениха присъдите на семейство Рашкови

Промениха присъдите на семейство Рашкови
Пловдивският апелативен съд отмени присъдата на Пловдивския окръжен съд в частта, с която на подсъдимия Кирил Рашков беше наложено административно наказание глоба. Снимка: www.crimes.bg
A A+ A++ A

Пловдивският апелативен съд отмени присъдата на Пловдивския окръжен съд в частта, с която на подсъдимия Кирил Рашков беше наложено административно наказание глоба в размер на 5000 лв., като вместо това го осъди на 1 година и 4 месеца лишаване от свобода и глоба от 800 лв., съобщиха от съда.

Това наказание беше кумулирано с наказание по предишно осъждане, извършено в инкриминирания период по присъда на Асеновградски районен съд, в размер на 2 години лишаване от свобода, което е изтърпяно изцяло, така че реално в случая той няма да изтърпява наложеното му сега наказание.

Присъдата беше изменена и в частта, в която подсъдимата Костадинка Рашкова беше осъдена на 2 години и 8 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок, като вместо това беше намалена на 2 години лишаване от свобода с три години изпитателен срок.

Присъдата беше потвърдена в останалата й част, с която на подсъдимите Ангел Рашков и Гергина Рашкова беше наложено административно наказание „глоба“ в размер на по 5000 лв. за всеки от тях.

Всички подсъдими бяха признати за виновни в това, че през периода 15.04.2003 г. - 30.04.2011 г. в гр. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, като физически лица са избегнали установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред ВКС.

#Кирил Рашков #Костадинка Рашкова #съд #ВКС #присъда #престъпление

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »