Роджър Федерер не се притеснява от Григор Димитров и другите млади

Роджър Федерер не се притеснява  от Григор Димитров и другите млади
Роджър Федерер Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Рекордьорът по титли от Големия шлем в тениса Роджър Федерер заяви, че не се притеснява особено от талантливите млади състезатели като Григор Димитров, Милош Раонич и Кей Нишикори, защото все още има сили да играе за победа, предаде АФП.

„Не чувствам голяма заплаха от тях (младите). Има много добри тенисисти от пето-шесто до 20-о място в световната ранглиста. Но те са донякъде заменими с тези от 30-о до 40-о място“, коментира Федерер.

В понеделник българската звезда Григор Димитров влезе за първи път в Топ 10 на мъжкия тенис. След обновяването на класацията на АТП хасковлията заема номер 9 сред най-добрите в света.

Благодарение на невероятното си представяне на Уимбълдън Григор Димитров заслужи това признание. Той се изкачи от 13-а позиция, след като достигна до полуфиналите на турнира от Големия шлем.

На полуфиналите българинът претърпя поражение от Новак Джокович. Това позволи на сърбина да изпревари Рафаел Надал и да оглави мъжката ранглиста. На трето място е швейцарецът Роджър Федерер.

#Роджър Федерер #Григор Димитров #Милош Раонич #Кей Нишикори #Федерер #Уимбълдън #Големия шлем #тенис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"