Георги Първанов: ДПС свали правителството

Георги Първанов: ДПС свали правителството
Георги Първанов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Република България в периода 2002-2012 година Георги Първанов заяви, че очевидно ДПС е свалило от власт сегашното правителство с решаващите ходове, които направи в последните месеци.

„Тази коалиция си беше обречена от самото начало поради изключително скромната и неясна подкрепа и задкулисието при формирането на кабинета. Аз съм присъствал на заседанието на Висшия съвет на БСП в момент, в който беше спуснат един списък с имена на министри, които, очевидно, министър-председателят при докладването не познаваше. Той бъркаше текста при докладването на биографиите. Очевидно повечето от тези министри бяха написани на друго място“, заяви още Георги Първанов в студиото на Нова телевизия.

Първанов коментира също, че преди да стане министър, Драгомир Стойнев беше депутат от БСП, а преди дни стана заместник на лидера Сергей Станишев, което беше разчетено като знак, че е бъдещият председател на партията. 

Първанов  намекна, че Стойнев и Цветлин Йовчев са били номинирани от ДПС и са под влиянието на депутата от движението Делян Пеевски. 

„Достатъчно да се видят фирмите - подизпълнители на проекта „Южен поток“, за да се направи изводът, че Пеевски  диктува не само в този проект, но и влияе в енергийната политика „и в други направления“, каза още той. 

#Георги Първанов #Първанов #ДПС #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"