Новият лидер на БСП ще бъде избран на балотаж

Новият лидер на БСП ще бъде избран на балотаж
На 27 юли се очаква да бъде избран новият лидер на социалистите. Досегашният лидер – Сергей Станишев, няма да се кандидатира за поста. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Наследникът на Сергей Станишев в БСП ще трябва да се пребори за поста след балотаж на конгреса на 27 юли, съобщава „24 часа“. 

Очаква се кандидатите за лидерския пост да са четирима. Един от тях е министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който в събота бе избран за зам.-председател на партията. Настоящият лидер Сергей Станишев открито показа предпочитанията си към него.

Това е предрешен избор, възнегодуваха веднага различните лобита в БСП, основавайки се на тезата, че по-голямата част от делегатите на конгреса са на Станишев. Но сметките сочат, че те не са напълно прави.

Заявка за участие в битката вече направи Мая Манолова. Тя може да разчита на гласовете на делегатите от Кюстендил и Перник плюс още някой друг почитател. Това ѝ осигурява около 100-150 гласа.

Основен претендент на Стойнев се очаква да бъде Корнелия Нинова. За нея биха били Благоевград и София-област, където бе водач на листи.

В битката се очаква традиционно да се включат Янаки Стоилов и Георги Кадиев, но те общо имат около 200 гласа, така че ще отпаднат още на първи тур.

На 27 юли ще се проведе конгрес на БСП. Това стана ясно по време на заседанието на Националния съвет на партията в събота.

На 27 юли се очаква да бъде избран новият лидер на социалистите. Досегашният лидер – Сергей Станишев, няма да се кандидатира за поста.

#Сергей Станишев #БСП #Драгомир Стойнев #Мая Манолова #Корнелия Нинова #Янаки Стоилов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »