В Гълъбово вече е чисто, няма опасност за населението

В Гълъбово вече е чисто, няма опасност за населението
Гълъбово от въдуха, снимка: Уикипедия
A A+ A++ A

В 17:00 ч. концентрацията на серен диоксид в гр. Гълъбово е била под средночасовата норма, информират от РИОСВ – Стара Загора, и добавят, че отпада необходимостта от предприетите предпазни действия.

Концентрацията на серен диоксид е 73 микрограма на кубичен метър при норма от 350 микрограма на кубичен метър.

Контролът на качеството на въздуха в целия регион продължава. До момента не са отчетени превишения по останалите наблюдавани показатели от другите пунктове за мониторинг.

По-рано днес беше отчетен превишен алармен праг за серен диоксид, заради което беше приведен в действие Оперативният план за опазване здравето на населението.

Източник на замърсяването със серен диоксид са топлоелектрическите централи в комплекса "Марица Изток", като на операторите са издадени предписания за предприемане на незабавни мерки за намаляване на мощностите с цел ограничаване на емисиите на серен диоксид.

Съгласно указания на Министерството на здравеопазването населението се призовава да не напуска жилищните или работните помещения и да затвори плътно прозорците, както и да се избягват физическите дейности на открито до понижаване на концентрациите на серен диоксид. Чувствителни групи са деца, възрастни и хора с астма, сърдечно-съдови или хронични белодробни заболявания.

#Гълъбово #въздух #серен диоксид #замърсен #замърсяване на въздуха #околна среда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"