Протестиращи освиркаха Лавров пред МВнР

Протестиращи освиркаха Лавров пред МВнР
Протести посрещнаха руския външен министър на визитата му у нас. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 25 протестиращи освиркаха руския външен министър Сергей Лавров на влизане в българското външно министерство в понеделник. На протеста, организиран от „Протестна мрежа“, дойдоха няколко украинци, които развяха родното си знаме. Искането на всички протестиращи е руският президент Владимир Путин да не се меси във вътрешните и външните работи нито на България, нито на Украйна.

Смята се, че една от темите, които ще бъдат обсъждани по време на визитата на Сергей Лавров, е проектът „Южен поток“ и неговото осъществяване.

По-рано в понеделник, първия ден от визитата на Лавров у нас, две групи протестиращи посрещнаха руския външен министър и в района на президентството. Протестиращите срещу визитата бяха организирани от „Протестна мрежа“ и носеха европейското знаме. Сред тях имаше и украински граждани, които издигнаха плакат „Лавров, долу ръцете от Украйна“.

Депутати от „Атака“ и привърженици на партията пък изразиха подкрепата си за посещението на руския външен министър. Те държаха транспарант със знамената на България и на Русия, с надпис „Братска победа“, както и плакати: „Атака“ е за „Южен поток“, „Който е против „Южен поток“ е за шистов газ“, „Кой спря „Южен поток“? Кой продаде България?“.

Лавров се срещна с премиера Пламен Орешарски в Министерския съвет, а след това и с президента Росен Плевнелиев. 

Около Външно министерство има засилено полицейско присъствие.

#Сергей Лавров #Пламен Орешарски #Протестна мрежа #протести #Украйна #Южен поток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"