Природозащитници спряха строеж на зоопарк в Пловдив

Природозащитници спряха строеж на зоопарк в Пловдив
Снимка: „Марица“
A A+ A++ A

Екоактивисти спряха строежа на новия зоопарк в Пловдив. Те са пуснали жалба до Административния съд, с която блокират разширението на комплекса, съобщава „Марица“.

Проектът за 4 млн. лева и върху 40 декара площ трябваше да стартира тази седмица, а първият етап да приключи след година.

„При това положение сме с вързани ръце цяло лято, по принуда ще изпълняваме проекта само в рамките на съществуващия зоокът - около 10 декара“, коментира кметът Иван Тотев.

Делото е насрочено за 3 септември. Жалбата е подадена от председателя на сдружението „Граждански контрол - защита на животните“ на Георги Сербезов. Същата организация протестира и срещу изграждането на подземен паркинг в Цар-Симеоновата градина, след което общината се отказа да го строи.

Общинската администрация и природозащитниците се обвиняват взаимно.

„Безобразие е петима души отново да спират проектите на общината“, ядосва се градоначалникът.

„Безобразието е от страна на общинските и държавните органи, които не се съобразяват с екологичните норми“, контрира Георги Сербезов.

Сдружението оспорва изменението на Общия устройствен план, който касае преотреждането на 570 декара край Гребния канал от зоната за обществено озеленяване в зона за спорт и атракции. Разликата е, че първата зона допуска само един процент застрояване, а втората - до 80 процента.

#Пловдив #зоопарк #Иван Тотев #Георги Сербезов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници