Двама албанци са ранени при сблъсъци в Тетово

Двама албанци са ранени при сблъсъци в Тетово
Най-малко двама албанци са ранени при сблъсъци в македонския град Тетово. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Най-малко двама албанци са ранени при сблъсъци в македонския град Тетово, съобщават албанските медии. Полицията се е отказала да използва сила срещу протестиращите албанци, за да предотврати увеличаването на броя на пострадалите, отбелязват македонски издания.

Малко след 14.00 ч. местно време в неделя в няколко града на съседна Македония започнаха нови протести на етническите албанци. Това е вторият ден на протести срещу доживотните присъди на шестима етнически албанци, признати за виновни за убийството на петима македонци преди Великден през април 2012 г. край Смилковското езеро, недалеч от Скопие. Четирима от тях бяха младежи.

В петък в Скопие се стигна до жестоки сблъсъци между демонстрантите и силите на реда. Няколко десетки души бяха ранени, а шестима бяха задържани. Сред пострадалите имаше и служители на реда.

Властите в Прищина и Тирана осъдиха насилието от петък и използването на религиозни елементи по време на протестите. Управляващата партия на премиера Груевски ВМРО-ДПМНЕ в специална декларация съобщи, че не се меси в работата на съда и че виновниците не трябва да се делят на етнически и религиозен признак.

#Тетово #Македония #Скопие #Тирана #Великден

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници