Лукашенко: По-добре да си диктатор, отколкото педал

Лукашенко: По-добре да си диктатор, отколкото педал
Във връзка с острата реакция на Европа заради репресиите му срещу опозицията в страната, Лукашенко заяви, че „по-добре да е диктатор, отколкото педал“. Снимка: telegraph.co.uk
A A+ A++ A

Беларуският президент Александър Лукашенко отхвърли критиките, отправени срещу политиката му, като открито обиди външния министър на Германия.

Във връзка с острата реакция на Европа заради репресиите му срещу опозицията в страната, Лукашенко заяви, че „по-добре да е диктатор, отколкото педал“, предаде БГНЕС, позовавайки се на световни медии.

Коментарът на Лукашенко беше насочен конкретно към критиките на полския външен министър Радослав Сикорски и неговия германски колега Гидо Вестервеле, който не крие хомосексуалността си.

„Първият живее във Варшава, вторият е в Берлин. Що се отнася до втория, който ме обвинява в диктатура, след като го чух, си рекох: По-добре е да си диктатор, отколкото педал“, отсече президентът на Беларус.

Това не е първата му нападка срещу Вестервеле. През февруари 2011 година той разказа, че признал пред германския министър, че не обича „педалите“ и го посъветвал „очи в очи“ да води нормален живот.

#Александър Лукашенко #Лукашенко #президент на Беларус #Беларус #Радослав Сикорски #Гидо Вестервеле #Вестервеле #хомосексуалност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"