Прохоров пак ще се кандидатира за президент

Прохоров пак ще се кандидатира за президент
Кандидатът за президент на Русия Михаил Прохоров обяви, че планира отново да се кандидатира за държавен глава след шест години. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Кандидатът за президент на Русия Михаил Прохоров обяви, че планира отново да се кандидатира за държавен глава след шест години.

„Ще се кандидатирам за президент, при това може би повече от един път“, заяви Прохоров, който взе участие в изборите като независим кандидат, цитиран от РИА „Новости“ и „Фокус“.

По данни на неговия щаб той ще спечели поне 11% от гласовете на избирателите.

По данни на Централната избирателна комисия (ЦИК) при обработени 20% от гласовете Прохоров се нарежда на четвърто място с минимална разлика между него и Владимир Жириновски.

Михаил Прохоров не смята, че президентските избори в Русия са били честни, но е решил да се кандидатира, за да може да създаде платформа за нова политическа партия.


„Съзнателно реших да играя по чужди правила. Не смятам тези избори за честни, но приех това предизвикателство“, каза Прохоров.

„Ние създадохме платформа, за да формираме нова политическа сила – партия, която ще обедини социално активните граждани и мислещите хора“, добави независимият кандидат.


Прохоров подчерта, че след изборите не смята да приема някаква държавна длъжност.

#Михаил Прохоров #Прохоров #кандидат-президент #президентски избори #избори #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »