Холандия отива на полуфинал, отстрани Коста Рика с дузпи

Холандия отива на полуфинал, отстрани Коста Рика с дузпи
Отборът на Холандия отива на полуфиналите. Снимка: o.canada.com
A A+ A++ A

Холандия отива на 1/2-финалите на Мондиал 2014, след като отстрани неочаквано трудно изненадата в турнира Коста Рика с дузпи. В герой за "лалетата" се превърна вратарят Тим Крул, който се появи на терена в 120-та минута на мястото на Силесен и спаси две дузпи.

Холандците имаха сериозно превъзходство през цялата среща и изпуснаха изобилие от възможности да решат всичко още в редовното време. Вратарят на Коста Рика Кейлор Навас имаше огромен принос за нулевото равенство, а в края на срещата Снайдер и Ван Перси уцелиха гредите след като "оранжевите" осъществиха изключително сериозен натиск.

В двете продължения ситуацията на терена не се промени, като Снайдер отново нямаше късмет и техничният му шут се отби в гредата. Най-доброто положение за "лос тикос" пък се откри пред Уреня в 117-та минута, но Силесен успя да спаси вратата си. Малко след това той бе изненадващо сменен от Крул, но ходът на Луис Ван Гаал се оказа брилянтен.

Вратарят на Нюкасъл спаси дузпите на Руис и Оманя и бе много близо да направи това и при изстрелите на Борхес, Гонсалес и Боланьос вкарва. За Холандия точни бяха опитните Ван Перси, Робен, Снайдер и Каут.

Съперник на Холандия в следващата фаза ще бъде Аржентина, а другият полуфинал противопоставя Германия на домакина Бразилия.

 

#Холандия #Бразилия #Мондиал 2014 #Коста Рика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"