На конгреса на БСП – разговори, или битки..?!

На конгреса на БСП – разговори, или битки..?!
“Едва ли на конгреса на БСП ще се провеждат разговори – може и да са битки”, каза социологът Живко Георгиев. Снимка: www.segabg.com
A A+ A++ A

“Едва ли на конгреса на БСП ще се провеждат разговори – може и да са битки”, каза социологът Живко Георгиев. „Само конгрес може да реши проблемите, с които има да се справя БСП, ако иска да оцелява. Ще има дискусии, обсъждане, битки. Вече не разбирам БСП и ми е трудно да прогнозирам, какво ще се случи.

Едно е ясно, БСП ще направи опит за промяна. Дали обаче процесите са обратими, времето ще покаже. Аз се боя, че през последните години БСП пропусна шансовете да инвестира в собственото си бъдеще, а това е пропуснато историческо време и шансове”, обясни Георгиев.
По думите му, партията е загубила конкурентоспособност на политическия пазар и не се знае, дали ще бъде лесна задача да придобие някакво ново качество оттук нататък.

“Зависи, какъв нов ръководен екип ще получи БСП”, каза още Георгиев и допълни, че със старото ръководство абсолютно гарантиран тежък погром чакаше БСП на изборите.

„С ново ръководство може да се случи същото и до голяма степен може би ще се случи същото, но поне има някаква надежда част от разбягващия се електорат на БСП да остане в зоната на нейното политическо влияние”, каза още Живко Георгиев.

#Живко Георгиев #БСП #Станишев #Георгиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"