Блестящият Гришо - скромен, но с амбиция за върха

Блестящият Гришо - скромен, но с амбиция за върха
Григор Димитров даде заявка за бъдеще в големия тенис. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Британският вестник „Гардиън” посвети обширен материал за мача между българския тенисист Григор Димитров и сърбина Новак Джокович. Според изданието, блестящият българин има вид на филмова звезда, скромен, но зад тази фасада се крие амбициозна заявка за успех. Със сигурност Димитров е част  от големия тенис. Талантът на българина е явен, но Новак Джокович е показал, че няма намерение да си ходи от върха.

Григор Димитров заяви след мача, че е получил добър урок след отпадането си в полуфинала на „Уимбълдън“ от Новак Джокович с (4:6, 6:3, 6:7 (2:7), 6:7 (7:9) в петък. Гришо коментира, че резултатът на турнира е следствие на неговата работа.

„За мен това бе първи полуфинал на турнир от Големия шлем и за това гледам позитивно на нещата. Няма да надценявам това, което постигнах в последните седмици. Тренирах усилено и свърших страхотна работа на корта и извън него. Няма голямо значение на какъв турнир се случва. Разбира се, исках да се представя по-добре, но получих добър урок. От пребиваването си в Англия извлякох позитивните неща“, коментира Димитров пред „Спорт Ескпрес“.

Самият Джокович определи Григор Димитров като истинска бъдеща звезда, а коментаторът на Би Би Си Джими Конърс определи играта на Григор Димитров на моменти като "перфектен тенис”. Американският тенисист Джон Макенроу също се изказа за българина много ласкаво, наричайки го "впечатляващ тенисист”. Друг шампион от "Уимбълдън” – Горан Иванишевич, предрече, че "Григор скоро ще спечели турнир от Големия шлем”.

"Григор вече е топ играч. Той победи Мъри в четвъртфиналите и заслужава респект. Това беше първи полуфинал за него, бори през цялото време. Беше доста труден двубой”, коментира минути след мача Новак Джокович.

 

#Григор Димитров #Гришо #Димитров #Новак Джокович #Джокович

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба ви преди великденските празници