Ще има ли изненади на пленума на БСП?

Ще има ли изненади на пленума на БСП?
Сергей Станишев може да пондесе изненада на пленума. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП се събира на пленум в събота, а преди това ще има заседание на Изпълнителното бюро. На срещата ще бъде обсъдено постигнатото през последната година - анализът на политическата ситуация, оценката на участието на БСП в управлението през последната година и реализацията на този мандат и задачите, поставени пред Станишев като председател на Националния съвет при предишното заседание на пленума на БСП.

Очакванията на повечето членове на партията са, че на пленума няма да се случи нищо особено. Други казват, че са възможни изненади, като например оставката на Сергей Станишев.

Недоволните от Станишев са решени  да поискат свикване на конгрес в началото на август, по време на който да се поискат промени в ръководството.

Източник от партията твърди, че част от поддръжниците на Георги Първанов да се опитат да предложат Стефан Данаилов за временен председател на БСП, докато се свика конгрес. 

На „Позитано” 20 се появи слух, че е възможно на пленума Станишев да посочи свой заместник, който да оглави партията до следващия Конгрес. Той пък се очаква да бъде преди изборите и преди партийния празник на Бузлуджа, като се спрягат датите 26-27 юли.

За заместник на Станишев пък се споменават имената на Драгомир Стойнев, Мая Манолова, Илияна Йотова, Михаил Миков.

Председателят на Контролната комисия в БСП Мая Манолова заяви преди пленума, който се провежда в централата на партията, че днес ще има откровен разговор, че ръководството е достатъчно в кондиция, за да вземе смели решения

 „Мисля, че днес ще си говорим честно и наистина ще стигнем до идеи за промяна, за обновление. Най-вероятно трябва да има конгрес преди Бузлуджа”, обясни тя пред "Фокус". 

Корнелия Нинова коментира, че по-добрият вариант е да има конгрес преди изборите, най-малкото защото на него трябва да се реши за платформата за изборите и посланията, с които отивават. 

#БСП #Сергей Станишев #партия #Георги Първанов #Стефан Данаилов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници