Д-р Н. Михайлов: Няма надежда за промяна, на върха стоят негодни хора

Д-р Н. Михайлов: Няма надежда за промяна, на върха стоят негодни хора
Според д-р Михайлов банковата криза е солидарно произведена не от маргинални фигури, а от предприемаческия и от политическия елит, които имат общи бизнес дела.Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Хората са прибрани в собственото си убеждение, че политическият елит е негоден, а този елит, за който става дума, решава собствените си въпроси, като уточнява подробности относно собственото си възпроизводство, коментира д-р Николай Михайлов пред БНР.

„Няма никаква особена надежда за съществена промяна. Това е, което българският капитализъм роди. Основното, което стана, е да бъдат покачени на върха негодни хора. Тези, които имат власт и богатство, са негодни. Не говоря за политическата класа, защото между тях има хора с идея да бъдат национално отговорни в поведението си. /…/ Тези, които предизвикаха напоследък тази чудовищна криза, са опасни и крайно чудовищни силуети. Това, държавата да бъде заложник на двама души, които са решили да си разчистват сметките по пътя на това да се замерят с банки и не само, означава някаква радикална слабост на българската политическа власт“, коментира Михайлов.

Според д-р Михайлов банковата криза е солидарно произведена не от маргинални фигури, а от предприемаческия и от политическия елит, които имат общи бизнес дела.

„Крупният капитал купува политически решения от имащите политическата власт, а политическият елит ги продава. Това е най-доходоносното бизнес партньорство, което се разгръща между елитите на бизнеса и политическата власт. Всичко останало под тях е в някакъв смисъл жертва... Големият проблем на България не е тази или онази партия, а консолидираната власт на един негоден предприемачески елит и една политическа власт, която го обслужва“, допълни Михайлов.

#Николай Михайлов #Михайлов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"