Правителството на Луганската република подаде оставка

Правителството на Луганската република подаде оставка
Правителството на Луганската република се разпусна. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на самопровъзгласилата се Луганска народна република /ЛНР/ Валерий Болотов съобщи, че кабинетът е подал оставка.

В постановлението се казва, че правителството се разпуска във връзка с влизането в сила на закона "За системата на изпълнителните органи на държавната власт в Луганската народна република" и прекратяването на действието на закона "За правителството на ЛНР".

Болотов назначи за временно изпълняващ длъжността премиер Марат Баширов и за временни първи вицепремиери Дмитрий Семьонов и Василий Никитин. Подалият оставка премиер възложи на действащите министри да продължат да изпълняват задълженията си до сформирането на нов кабинет.

Междувременно, кметът на украинския град Луганск, административен център на Луганската народна република, настоя за незабавно прекратяване на военните действия и започване на преговори.

"Войната вече влезе в жилищата на мирни граждани на Луганск, военни действия се возят по улиците, загиват хора, снаряди разрушават домове и училища. Обстрелът на половинмилионния град е престъпление срещу собствения народ", посочи градоначалникът Сергей Кравченко.

В обръщението си той призовава да се прекрати незабавно унищожаването на града и неговите жители. "Всеки здравомислещ човек разбира, че всички конфликти, включително военните, трябва да се разрешават чрез преговори, а не с авиационен и артилерийски обстрел на жилищни райони", подчерта Кравченко. 

 

#Луганск #Валерий Болотов #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници