Джокович иска финал, но е притеснен от заплахата Григор Димитров

Джокович иска финал, но е притеснен от заплахата Григор Димитров
Новак Джокович. Снимка ЕПА БГНЕС
A A+ A++ A

В интервю няколко дни преди началото на Уимбълдън, Новак Джокович заяви, че достатъчно пъти е бил втори. Сърбинът, който ще играе с Григор Димитров на полуфинала в петък, е изгубил във финала на три от последните четири турнири от големия шлем – тревожна статистика, дори за човек печелил шест титли от такива турнири. След като Рафаел Надал отпадна в четвъртия кръг и особено след като Анди Мъри беше победен в четвъртфинала, Джокович знае, че трябва да си осигури втора титла на Уимбълдън.

Вторият в световната ранглиста досега е спечелил три от четирите си мача с Григор Димитров, българинът, който започва да реализира потенциала, който хората видяха, когато спечели младежката титла на турнира през 2008. Джокович не се изживява като фаворит, колкто да речем Федерер, но шампионът от 2011 знае, че от него се очаква да спечели отново, независимо от това, че не го показва.

“Това не ме засяга, защото просто се опитвам да се фокусирам върху собствените си мачове – това е нещо, върху което имам влияние”, казва Джокович, попитан как влияят загубите на Надал и Мъри върху неговите собствени шансове. “Медии и фенове винаги очакват играчите от върха да достъгнат финалната фаза. Ако не се случи, това очевидно е изненада. Доказва, че в турнир от големия шлем не можеш да подценяваш никого от опонентите. Има нови млади играчи, които предизвикват и печелят срещу най-добрите в света. Затова заслужават да са там, където са сега.”

Независимо от коментарите му, Джокович влиза в мача като фаворит. Победа на финала в неделя ще го върне на No1 в ранглистата на мястото на Надал. Това е 16-ти полуфинал за Джокович от последните 17 турнира от големия шлем и общо 23 в карирета му. От гледна точкана опита няма състезание, ноначинът, по който Димитров игра срещу настоящия шампион Анди Мъри, дори той да е бил слаб този ден, показва, че Джокович може да остане разочарован. “Димитров спечели, без да изгуби сет и заслужава уважение за това,” казва той. “Естествено, че е изиграл невероятен мач. Да биеш Анди на трева е много голямо предизвикателство”.

Григор Димитров. Снимка ЕПА БГНЕС

Димитров влиза в първия полуфинал от големия шлем в кариерата си и ако играе така, както когато детронира Мъри, 23-годишният играч ще има шанс. Под ръководството на треньора Роджър Рашийд в последните 9 месеца Димитров добави стомана към таланта си и вярва, че е готов за сблъсъка. “Работил съм за това, да стигна до тази фаза, да изляза и да включа на друга предавка,” казва той. “Знам, че ще има тежка битка. Трябва да съм фокусиран и да правя нещата, които съм тренирал.”

Източник: The Guardian

#Григор Димитров #Новак Джокович #Джокович #Роджър Рашийд #Уимбълдън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници